Så tar du den perfekta selfien

ta den perfekta selfien

Ljus, position, bakgrund och ansiktsuttryck. Det är mycket att tänka på för den som vill ta en perfekt selfie. Här är tipsen som får dina selfies att sticka ut i flödet.

Först och främst – kolla ljuset

Håll upp mobilen och vrid dig runt i rummet eller på platsen du befinner dig på. Leta efter den position då du är mest nöjd med hur ljuset faller. Ofta kan det skilja jättemycket på resultatet bara genom att vända sig ett halvt varv.

Axeln fram och blicken lite uppåt

De flesta människor har en tendens att se bäst ut fotade lite uppifrån och med ena sidan av ansiktet mer framträdande än det andra. Fota båda varianterna och se vad som funkar bäst. Porträttfotografer ber ofta sina motivpersoner att ha den ena axeln närmare kameran än den andra och alltså vrida sig lite snett mot kameran, snarare än att stå rakt mot den. Det ger bättre linjer i bilden.

Tänk på bakgrunden

Ett ostädat rum, gårdagens disk eller allmänt stök kan förstöra en selfie. Men självklart kan ju stöket vara en del i det du vill förmedla, och då är det förstås okej. Är du ute på stan kan stadsmiljön både bidra till och försämra selfien. Det viktiga är att vara medveten om vad som händer i bakgrunden.

Inget är förbjudet när du ska den perfekta selfien!

Gör världens mest utstuderade blue steel-min, lägg på massa effekter och redigera bilden till oigenkännlighet. Experimentera så att inte ens din mamma skulle känna igen dig. Gör som du vill!

Skäms inte för selfien

Att ta kontrollen över hur du själv ser ut och porträtteras är inte något att skämmas över, och att vilja se bra ut betyder inte att du bara bryr dig om ytlighet. Att vara både smart och snygg är ingen motsättning.