Ny svensk bildtjänst utmanar Silicon Valleys storbolag

Idag tar människor fler bilder än någonsin och över 4,1 miljoner svenskar lagrar sina bilder på en annan enhet än sin mobil eller kamera*. Backup av privata bilder har därför blivit en fråga om både säkerhet och integritet. Den nya svenska bildtjänsten Kiliaro går emot trenden när de lanserar en bildtjänst som vare sig säljer vidare data om användarna eller komprimerar bilderna.

Teamet på Kiliaro

Teamet på Kiliaro

– Vi tror på att bygga en lättanvänd tjänst som inte säljer data om sina användare till kommersiella aktörer eller finansieras genom reklam, så som många av våra konkurrenter gör, säger Arian Bahrami, vd Kiliaro. Genom vår tjänst behöver användarna vare sig oroa sig för att utrymmet på mobilen ska bli fullt eller att bildernas kvalitet ska försämras vid uppladdning, något som också är vanligt hos andra bildtjänster, fortsätter han.

Grundarna av Kiliaro hämtar sina erfarenheter från att ha jobbat hos företag som Spotify, Klarna, TradeDoubler och Electrolux. Genom sin bildtjänst hjälper de användarna att lagra sina bilder på nätet på ett säkert sätt med hjälp av kryptering och egna serversystem som finns i Sverige. Det svenska startupföretaget fortsätter att utveckla sin tjänst hela tiden och hoppas nu få svenskarna att spara sina sommarbilder genom ett säkert alternativ.

– Att spara ovärdeliga bilder och filmer på familj och vänner på en egen fysisk hårddisk kan innebära stora risker eftersom få personer har dubbla backupsystem för sin lagring om något går sönder, säger Lotta Saxe, kommunikations- och marknadschef på Kiliaro.

– Att lagra i molnet är framtiden och med Kiliaro kan man automatiskt ladda upp och lagra alla bilder man någonsin tagit på ett säkert sätt. Det gör dessutom att minnet på mobilen aldrig blir fullt – ett problem vi nu löser en gång för alla.

Den som vill säkra semesterbilderna och testa Kiliaro kan registrera ett konto gratis på kiliaro.com eller ladda ner appen (finns för iOS och Android i mobilen samt stödjer uppladdning via Mac- och Windows-datorer).

Kontakt
Lotta Saxe
Head of Marketing and Communication
+46 70 515 19 28
lotta@kiliaro.com

 

* 4,1 miljoner personer av befolkningen 16–85 år sparar säkerhetskopior av filer på sin dator till någon annan enhet, till exempel en extern hårddisk eller ett internetbaserat lagringsutrymme.
Källa: ”Privatpersoners användning av datorer och internet 2015”, SCB.